Om Kombi Marketing & Roland Norbäck

roland-norback-kombimarketing

Ibland brukar jag säga diversearbetare, eller när jag vill glänsa lite, breddspecialist. Nyligen så hörde jag emellertid ett mycket bättre uttryck, multikompetent.

Kort sagt så jobbar jag över hela den mediala sektorn, från film och webb till broschyrer och skyltar. Dessutom undervisar jag på Designhögskolan i Umeå.

Det kan synas vara en övermaga uppgift för en enda person. Och det är det förstås. Därför jobbar jag i ett brett nätverk som sträcker sig över hela sektorn.

För mig är den kommunikativa kvaliteten det allra viktigaste. Kommunikation är alltid dubbelriktad och min uppgift är att se till att kunden får den eftersträvade effekten, alltså svaret från mottagarna.

Jag tror inte att det är de enskilda kanalerna som gör skillnad utan det innehåll du förmedlar i dem. Rätt utformat budskap i rätt kanal ger effekt helt enkelt.

CV-sammandrag

Jag började som studietrött yngling på Arvid Berggrens tryckeri i Lycksele under ett läsår, 1969-70. Jodå, det var på den tiden vi fortfarande jobbade med bly…

Efter slutförd gymnasieutbildning och militärtjänst muckade jag som fänrik i Göteborg och skulle hälsa på en kompis i Stockholm över helgen.

Det blev lite längre, då jag snabbt sökte och fick jobb på Systembolaget i Stockholm, ett jobb som fortsatte i Umeå. Under åren 1973-1976 jobbade jag som försäljare och stf förste man på ett antal butiker i Norrland innan jag tröttnade och hamnade som biluthyrare på Inter Rent biluthyrning, Umeå 1976-1978.

I samband med vidare studier började jag frilansa på Västerbottens Folkblad 1978 och fick fast tjänst 1980. Där hann jag med nästan allt på en tidning, reporter, redigerare, nyhetschef, redaktionschef, marknadschef fram till 1987. Efter pensionen funderar jag på att komplettera med sista delen, att bära ut tidningen (om den finns kvar då).

1987 steg jag in i reklamvärlden via anställning MediaHuset som projektledare/copywriter och blev kvar till1990 då jag startade egen verksamhet.

Idag är jag delägare i Kombi Marketing som har ett 30-tal kunder med uppdrag inom tryckta media, film, radio, web och utbildning.

Sedan 1995 är jag också gästlärare på Designhögskolan Umeå där jag utbildar inom området kommunikativ design.

 

Kombi Marketing AB
Östra Rådhusgatan 8B
903 26 UMEÅ

roland@kombimarketing.se
090-13 03 60
070-673 03 60